Schweiz kommer att slappna av kryptokraven ytterligare för att främja tillväxt

Den schweiziska regeringen planerar att slappna av krypto-reglerna ytterligare som ett försök att främja industrins tillväxt och uppmuntra fler nystartade företag att etablera sina anläggningar i denna alpregion, avslöjade Coindesk den 1 juli.

Nationella rådet i Schweiz, som är det största av de två federala församlingshusen, har enhälligt enats om ett lagförslag som föreslår att några krypto-förordningar ändras så att de passar bättre tid och behov och stödjer tillväxten av kryptoföretag i regionen. Med detta gör de schweiziska tillsynsmyndigheterna sitt bästa för att minimera de lagliga hindren och upprepa sin position som pro-krypto nation.

Schweiz länge kända pro-krypto hållning

Förra månaden offentliggjorde cryptocurrency-utbytet Kraken sina avsikter att stärka associeringen med detta blomstrande fintech-knutpunkt i Europa och konstaterade sin vision att bli en aktiv del av kryptooptimeringsresan. Den Bitcoin Lifestyle den största crypto gemenskap i Schweiz, registrerade sig också framgångsrikt som en ideell maj, blir en exemplar av landets vänliga krypto regler.

Schweiz är också känt för sin långvariga förening med blockchain-teknik, med staden Zug, som fungerar som en populär hotspot för att starta tokenbaserade projekt under kryptobommen 2017. Även om ICO-konceptet gradvis har bleknat, intresset kring tekniken är fortfarande mycket intakt.

Nu arbetar myndigheterna från Nationalrådet och Federal Council och samarbetar för att ompröva befintliga skattehinder för kryptoindustrins tillväxt och göra det lättare för nya företag att sätta upp sina baser. Det ses som ett steg för att främja mer omfattande blockchain-applikationer i alla sektorer.

Genom att underlätta kryptobestämmelser för att utveckla mer

Rolf H. Weber, professor i finansmarknadslagstiftning och ordförande för arbetsgruppen för regleringsfrågor vid schweiziska Blockchain Federation, hänvisade till flytten som politisk propaganda för att uppmuntra tillströmningen av blockchain och cryptocurrency-relaterade företag och projekt.

Om vi följer de gällande lagarna är överföring av säkerhetstokens en besvärlig uppgift med tanke på de många lagstiftningsöverenskommelserna, precis som när det gäller ett traditionellt utbyte av obligationer. Men med möjliga ändringar i framtiden kommer hela processen att vara mycket mer enkel och snabbare.

Investerare som innehar säkerhetstoken behöver inte längre genomgå den komplexa processen att registrera sig för att överföra sina tillgångar. Dessutom kommer blockchain- och cryptocurrency-tjänsteleverantörer att kunna begära och säkra verksamhetslicenser mycket snabbare och enklare än tidigare. Bestämmelser kommer också att göras för företagare att återkräva sina förluster i fall av konkurser, sade han.

Weber drar slutsatsen att Schweiz inte anser blockchain- och kryptobranschen som separata enheter utan bara som en förlängning av det finansiella systemet. Ändringar av kryptoföreskrifter kommer inte bara att fastställa deras inkludering utan också göra det lättare för nystartade företag och stora företag att driva och upprätthålla sig själva i förändrat affärslandskap, tillade Weber.