Russisk cybercrime brændte 25x på 5 år, siger Local AG

Russisk cyberkriminalitet er steget med 92% siden sidste år.

Igor Krasnov, Russlands nye retsadvokat, siger, at cyberkriminalitet i Rusland er steget 25 gange i løbet af de sidste fem år. Krasnov afgav redegørelsen på et nyligt møde, der blev afsat til bekæmpelse af cyberkriminalitet i Rusland, ifølge en officiel erklæring den 17. juli.

Kun 25% af cyberkriminalitet i Rusland bliver løst

På begivenheden redegjorde Krasnov for, at der allerede har været 225.000 sager i første halvdel af 2020, en stigning på 92% i den samme tidsramme fra 2019. Det samlede antal russiske sager i hele sidste år var kun 294.000, sagde Krasnov.

Han citerede en række forbrydelser, som narkotikahandel, korruption og finansiering af terrorisme , som ofte lettes via Bitcoin Code og datakrypteringsværktøjer, der maksimerer anonymiteten . Overbevisningsprocenten for sådanne forbrydelser udgør til dato kun 25%, tilføjede Krasnov.

Riksadvokaten foreslog oprettelse af et automatiseret system til sporing af cyberkriminalitet online, såvel som „radikalt at ændre de eksisterende tilgange til politiets operationer og forundersøgelser“ af sådanne sager.

Mens den russiske retsadvokat har givet udtryk for behovet for at udvikle flere værktøjer til bekæmpelse af kryptorelateret cyberkriminalitet, er selve kryptostatus endnu ikke klar i landet

På trods af flere advarsler om at forbyde eller kriminalisere kryptovalutaer som Bitcoin , er den juridiske status for russisk krypto stadig uklar . I juni 2020 afviste en russisk domstol et forslag om at give et offer restitution og argumenterede for, at cryptocurrencies som Bitcoin ikke har nogen juridisk status.